Frågor & svar

Nedan hittar du frågor och svar på dom mest förekommande frågorna rörande isolering och tillbehör. Finns inte svar på just din fråga ber vi dig att antingen ringa eller e-posta oss.

1: Fråga. Hur tjock isolering behöver jag ha på min vind ?
Svar:
Vi rekommenderar att på bostadshus ha minst 500mm. Till Garage rekommenderar vi 300-400mm för att nå bästa resultat.

2: Fråga. Vilket material skall jag använda ?
Svar:
Det beror lite på hur din vind ser ut och vad du har för isolering idag men vi använder vanligtvis två olika lösullstyper, mineralull och cellulosa-baserade lösullsprodukter. Dessa material har olika egenskaper men för att fastslå vilket material du ska välja ber vi dig e-posta eller ringa oss.

3: Fråga. Kan vi få hjälp även med montage av Landgång, luftspaltskivor och Ram runt uppstigningsluckan ?
Svar:
Ja, vi har materialet och monterar allt efter överenskommelse/ offerering.

4: Fråga. Måste jag ta bort min befintliga isolering innan jag isolerar med lösull ?
Svar:
Oftast behöver du inte det. Har du tex spån (ofta förekommande) på din vind idag går det oftast att lägga lösullen direkt på spånet under förutsättning att du inte haft problem med mögel eller fukt på din vind

5: Fråga. Hur mycket skräpar ni ner vid lösullsisolering ?
Svar:
Utrustningen vi använder är slutet system dvs en installatör på bilen häller ut säckarna med lösull i en maskin som luckrar upp ullen och sprutar upp den på din vind med en lång slang och kompressor. Installatör 2 ser till att ullen fördelas i ett jämt lager på din vind.

6: Fråga. Hur lång tid tar det att lösullsisolera mitt hus ?
Svar:
En vanlig plan vind (sadeltak) på 100 Kvm med en isoleringshöjd på 500mm och utan några tillbehör som montering av luftspaltskivor etc är färdigt på 3-4 timmar från att vi anländer.